Kom gezellig en veilig Kerst vieren bij Veluwe Strandbad🎄🏡 Geniet van een 3-gangen diner in uw bungalow, broodjes, welkomstcadeau en nog veel meer extra’s!! . Klik hier voor meer informatie.

  • Voor alle leeftijden
  • Voor watersporters en rustzoekers
  • Voor hoog- en laagseizoen

Natuur omgeving Veluwe Strandbad

’t Harde

A. Vogel tuinen (6 km +/- 5 minuten)

Jarenlang deed de Zwitser Alfred Vogel onderzoek naar natuurlijke geneeswijzen. In de A.Vogel tuinen is het resultaat daarvan te zien. In de tuinen staan vele planten met een geneeskrachtige werking. Deze worden hier op een ecologische wijze gekweekt. Wie wil weten of de medicijnen ook echt werken, kan ze kopen bij de tuinen.

’t Loo

Fantasietuin ’t Loo (11 km +/- 11 minuten)

In 't Loo vindt u De Fantasietuin. Rondom een kasteelruïne staan een flinke verzameling tropische planten op een natuurlijke manier aangeplant. Er zijn verschillende follies in de tuin gebouwd. U kunt heerlijk wandelen langs grotjes en waterloopjes. In de keldergrot kunt u schilderijen bezichtigen.

Nunspeet

Bezoekerscentrum Veluwe-Noord (12 km +/- 11 minuten)

In bezoekerscentrum Veluwe-Noord is een vaste expositie over ‘het verhaal van de Veluwe': de ontstaansgeschiedenis, het landschap, de verschillende soorten natuur. Voor kinderen is er een kabouterhut waar ze de geheime wereld van de boskabouters kunnen ontdekken. Bij het bezoekerscentrum start een wandelroute die aansluit op verschillende andere routes in boswachterij Nunspeet. Voor kinderen is er een speciale kabouterroute. Tegenover het bezoekerscentrum, staan speeltoestellen en een 30 meter hoge uitkijktoren.

Zandenplas (12 km +/- 12 minuten)

Midden in de eeuwenoude bossen van de Veluwe ligt recreatiegebied de Zandenplas. Een klein en heerlijk meer met strand, waar men een verfrissende duik kan nemen na een mooie boswandeling. Voor paardenliefhebbers loopt er op het gebied een schitterende ruiterroute.